Arrangementer 2018
Ekstra: Palnatoke og hans venner
Historier om vikingen fra Nonnebakken og andre helte. Fortæller og historiker Pia Sigmund fortæller historier om konger og helte for børn (fra 6 år) og deres (bedste)forældre.
Sted: Historiens Hus, Klosterbakken 2, Odense
Pris: 40 kr.
Tidspunkt: Hold øje med nyhedsbrevene og hjemmesiden!

Søndag den 19. august kl. 14.00 – ca. 17.00
Herregården Nakkebølle og en adelig heks

Nakkebølle er en af Fyns fine renæssancetidsherregårde. Vi skal se den nyrenoverede portal, som er landets ældste herregårdsportal, og vi får lov til at besøge riddersalen med nyrestaurerede gobeliner. Her vil gårdens ejer, Anne Stevnhoved, fortælle om nutiden, mens cand.mag. Rasmus Agertoft vil fortælle om fortiden. Lektor Louise Nyholm Kallestrup, SDU, vil berette om den adelige heks, Christence Krukow, der brugte sine kunster overfor ægteparret Eiler Brockenhuus og Anne Bille. Alle parrets 17 børn døde som små.
Vi indtager kaffen i Nakkebølles jagtstue. Derefter besøger vi Aastrup kirke, nabo til Nakkebølle, hvor sognepræst Torkil Jensen vil fortælle om kirken. Vi afslutter udflugten med en gåtur i skoven Enemærket, hvor vi finder frem til Nakkebølles forgænger - voldstedet Herregårdsholmen.
Mødested: Nakkebølle, Østergyden 3A, Faaborg
Pris: 150 kr.
Tilmelding: Bindende tilmelding med navn til Poul Baltzer Heide på PBH@ohavsmuseet.dk senest den 1. august. Begrænset deltagerantal.

Herregården Nakkebølle.Foto: Aastrup Folkemindesamling
Lørdag den 6. oktober kl. 13.30 – ca. 17.00
Ryslinge som kirkeligt mikrokosmos

Kirkehistorie i koncentrat samt en midtfynsk komponist.
I anledning af 100-årsdagen for Valgmenighedsloven besøger vi Valgmenighedskirken, Frikirken og højskolen i Ryslinge. Nazarethkirkens præst, Mikkel Crone, vil fortælle os om menighedens historie. Organist og forfatter Poul Chr. Balslev vil fortælle om komponisten Thorvald Aagaards betydning for den danske sangskat. Vi skal synge et par af hans sange og salmer. Derefter kører vi til Ryslinge Højskole, hvor der vil være kaffebord og rundvisning på højskolen ved forstander Torben Vind.
Mødested: Nazarethkirken i Ryslinge, Graabjergvej 4, Ringe
Pris: Medlemmer 75 kr., ikke-medlemmer 105 kr.
Tilmelding: Bindende tilmelding med navn til Thorkil Jacobsen tj@mfg.dk senest den 20. september
Nazareth-kirken i Ørbæk. Foto: Thomas Thomsen
Lørdag den 10. november kl. 14.00 – ca. 16.30
Lancering af Fynske Årbøger 2018

Et af årets højdepunkter i Historisk Samfund for Fyn er lanceringen af årets udgave af Fynske Årbøger med spændende artikler om Fyns historie. Alle fremmødte medlemmer kan få deres årbog med sig hjem.
Læge Ole Jørgen Nørgaard fortæller om sin artikel ”Slaget ved Øksnebjerg. Hvor stod det?” Traditionen tro vil der være levende musik på historiske instrumenter og lidt godt at drikke. Sted: Ansgarsalen, Ansgars Kirke, Odense Pris: Gratis for medlemmer, ikke-medlemmer 50 kr. Tilmelding: Ingen
Øksnebjerg-stenen ved Assens.
Her kan du se en liste over tidligere arrangementer
fra 2005 til 2017
Opdateret d. 20.3.2018